25 maart 2021

Pasen centraal in aprileditie Opwek­king Magazine

De aprileditie van Opwekking Magazine staat – hoe kan het ook anders – helemaal in het teken van Pasen. De vreugde over wat er met Pasen is gebeurd, is zo groot en gaat zo diep dat we het nauwelijks kunnen bevatten, juist ook door het contrast met wat eraan voorafging: Goede Vrijdag – Jezus’ lijden en sterven.

Vreugde – ondanks alles

Ruben Flach schrijft erover in zijn artikel Rouwen in de schaduw van het kruis: “Het verhaal van Pasen heeft in zichzelf een dubbele boodschap. Er is ruimte voor gebrokenheid en rouw, juist in een tijd als deze. Jezus omarmt ons en huilt mee met ons verdriet. Hij houdt van ons. En terwijl Hij onze tranen droogt, vertelt Hij ons over het kruis en de overwinning die daar behaald is.” Ook Harry Zijlstra gaat in op de vreugde van de Heer te midden van alle onstuimigheid van het leven. God is bij ons – te midden van onze fouten en tekortkomingen – en Gilbert Thera daagt ons uit om ons daarover te blijven verwonderen en te kiezen voor een leven in zijn nabijheid.

Laat je ook deze maand inspireren en bemoedigen! Meld je aan als vriend en ontvang het blad gratis thuis – op de mat of in je inbox. Of lees alvast de twee uitgelichte artikelen:

In Zijn tegenwoordigheid
Rouwen in de schaduw van het kruis

Blijf op de hoogte

Bekijk de laatste artikelen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Copyright © St. Opwekking    Alle rechten voorbehouden    Website door Aaron Media