16 juli 2020

“Maak je niet druk over de toekomst van jou en je vrouw… Vertrouw op Mij.”

Ik ben Peter Viersma, 53 jaar jong en ik ben getrouwd met Margreet. Margreet was al christen toen ik haar ontmoette, ikzelf was ongelovig en hoewel ik niet afkerend tegen het geloof stond, was ik ervan overtuigd dat het zeker niet mijn ding was. In de jaren van ons huwelijk ben ik geregeld met Margreet mee geweest naar diverse kerken om haar gezelschap te houden. Ook zijn wij voor de kerk getrouwd omdat dit voor Margreet toch wel heel belangrijk was en ik er ‘geen kwaad in zag’.

Aan de slag op Opwekking

Door de jaren heen ben ik steeds wat vaker met Margreet meegegaan naar kerkdiensten en kwam de vraag of ik met haar mee wilde gaan naar “Opwekking”. Dat was voor mij geen probleem mits ik maar wat te doen zou hebben. Zo ben ik als bhv’er bij Opwekking begonnen en al snel als ploegleider aan de gang gegaan. In 2013 was voor ons de eerste keer en het bleek dat ik mij prima kon vermaken met al die christenen. Maar dat was het dan ook wel voor mij: een leuk lang weekend uit en gezellig klussen als ploegleider bhv. Inmiddels is het voor ons een jaarlijks terugkerend fenomeen en zijn wij beiden als bhv’ers werkzaam bij Opwekking. Eerst als medewerkers en de afgelopen twee jaren ben ik samen met Margreet en nog twee anderen coördinator bhv voor Stichting Opwekking. Zo zie je maar hoe dingen kunnen lopen als God dat wil.

Op een mooie Pinksterdag…

Ik hoor jullie denken, wat een leuk verhaal maar is dit alles? Nee, dit is zeker niet alles, in 2017 in de nacht van Eerste op Tweede Pinksterdag gebeurde er iets geweldigs! Ik werd zo rond 3 uur gewekt door een stem die tegen mij sprak. Eerst dacht ik nog dat het in de tent naast ons was maar toen ik bij naam en toenaam aangesproken werd was ik wel even van slag. Gedurende dit gesprek, dat in eerste instantie meer een toespraak was, werd mij verteld dat er dingen in mijn leven zouden gaan veranderen en dat ik daar gerust over kon zijn. Letterlijk was de boodschap: ”Maak je niet druk over de toekomst van jou en je vrouw want Ik vertel je nu dat ik plannen met jullie heb, alles zal goed komen. Vertrouw op Mij.”

Hoe ga ik dat uitleggen?

Ik hoef jullie niet te vertellen dat dit wel een heel bijzondere gebeurtenis was voor mij en ik even heb moeten nadenken hoe ik dit aan Margreet (en de rest van de wereld) zou gaan vertellen. Sterker nog: hoe ging ik het aan mijzelf uitleggen dat de Heer mij was komen halen en mijn zoektocht over was? Margreet kwam met de oplossing: de Alpha-cursus moest ik gaan volgen om deze uitleg mogelijk te vinden voor mijzelf. En dat gebeurde dan ook. Ieder onderwerp dat op de Alpha ter sprake kwam, openbaarde zich voor mij in dagelijkse dingen, muziek, berichtjes, subtiele gebeurtenissen, noem maar op. Ik snapte nu dat het allemaal geen toeval meer was en ik simpelweg kon vertrouwen op de Heer.

Rotsvast geloof en goddelijke rust

Dit alles heeft als logisch gevolg dat ik mijn leven aan Jezus gegeven heb en gedoopt ben. En dat ik, samen met Margreet, mijn leven steeds meer zal gaan wijden aan mijn inmiddels rotsvaste geloof dat ons een goddelijke rust in ons leven heeft gegeven. Ik bid dan ook dat een ieder die deze rust en liefde nog niet heeft gevonden deze spoedig zal mogen vinden en aanvaarden zoals ook ik dat heb gedaan.

Peter Viersma

Deel je verhaal

Jouw verhaal

Heb jij een bijzondere aanraking van God meegemaakt, bijvoorbeeld tijdens de Pinksterconferentie? We horen het graag!

Blijf op de hoogte

Bekijk de laatste artikelen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Copyright © St. Opwekking    Alle rechten voorbehouden    Website door Aaron Media