29 september 2020

“Ik ben er nog niet maar kan er nu beter mee leven. Ik geloof dat God aan het werk is.”

Na een lange stressvolle periode met heftige gebeurtenissen kreeg ik last van mijn ogen. Droge ogen met veel knijpen en knipperen, blefarospasme, dat steeds erger werd. Ik was functioneel blind. Soms was het even een paar uurtjes weg maar het kwam steeds weer terug. Nu al negen jaar lang. Het beperkte enorm mijn leven. Ik heb diverse oogartsen, neurologen, een psycholoog en fysiotherapeut geraadpleegd maar kwam daarbij niets verder. Bovendien heb ik ook een ernstige vorm van glaucoom waar ik aan geopereerd ben en ik heb een implantaat gekregen. Dit heeft nu als bijwerking dat ik dichtbij dubbel zie wat erg lastig is met lezen. Dit kan wel een jaar lang duren. Stressvolle gebeurtenissen bleven zich opstapelen zonder dat er tijd was voor verwerking.

Regelmatig gebed om genezing

Ik heb diverse keren voor mij laten bidden in eigen gemeente en ook daarbuiten. Dit voorjaar in mijn stille tijd werd ik aangesproken door de geschiedenis van de bloedvloeiende vrouw uit Marcus 5:25-34. Ik herkende mij in haar zoektocht naar genezing en dit verhaal bemoedigde mij. Ik heb ook de workshop There is More to Pray gedaan van het EWV en daar las Hans Maat ook de geschiedenis van de bloedvloeiende vrouw. Ik heb toen opnieuw voor mij laten bidden en kreeg mee om vol te houden en op zoek te blijven gaan. Inmiddels kreeg ik van een vriendin het adres van een christelijke mindfulness coach. Ik heb een afspraak met haar gemaakt en ben een traject begonnen. Zij heeft mij een paar heerlijke ontspanningsoefeningen gegeven met focus op de Bijbel. Ook past zij EMDR toe om de stressvolle gebeurtenissen aan te pakken.

Gods stem verstaan

In dezelfde tijd heb ik een cursus van het EWV gedaan over Gods stem verstaan. Ook daar werd tijd voor elkaar genomen en ben ik enorm bemoedigd. Een deelneemster uit de groep zag mijn naam Klasien en moest denken aan zien en gezien worden. Ook zag zij mij bij een waterput in een woestijn; ik bediende de hendel en haalde fris water naar boven. Ik dronk dat op en vervolgens deelde ik het water uit aan anderen. Ik kon haar toen vertellen dat ik een probleem had met mijn ogen en dat dit een enorme beperking met zich meebracht. Nadat er voor mij gebeden werd, zei een andere deelneemster dat ik de geschiedenis van de blinde man moest lezen en dat ik dat meerdere keren moest doen omdat Jezus deze man stap voor stap genas. Dit werd door nog drie anderen uit de groep bevestigd. Dit heb ik ook gedaan en doe ik nog steeds.

Een bemoediging

In de dagen daarna merkte ik een verandering, meer momenten van ontspannen zien. En toen kwam de digitale Pinksterconferentie. Ik vroeg God om een bemoediging. Op zondagavond sprak Martin Koornstra en het Bjjbelgedeelte dat hij las was uit Marcus 8:22-26, de genezing van een blinde man. Dit raakte mij en toen er gevraagd werd of Martin ook nog bijzondere indrukken had, noemde hij dat er een vrouw was met hele droge ogen waar zij heel veel last van had. Ik voelde mij enorm aangesproken en nadat er daarvoor gebeden is merkte ik de dagen daarna dat mijn ogen wel voor 50% vooruit waren gegaan. En ook bij de glaucoomcontrole in het ziekenhuis was de druk voor het eerst normaal. Ik ben er nog niet maar kan er nu veel beter mee leven. Ik geloof dat God aan het werk is en ja, ik ben bemoedigd!

Een paar maanden later…

Twee weken lang ben ik in een halleluja-stemming geweest. Daarna is mijn oogprobleem weer helemaal teruggekomen en heb ik er dagelijks flink last van. Maar af en toe is het ineens weg en heb ik een heerlijke dag, middag of avond. Voor mij blijft het onbegrijpelijk dat er geen vinger achter te krijgen is. Ook medisch niet. Ik ben wel gestimuleerd om hierin ook dicht bij God te blijven en ter bemoediging kreeg ik pas de tekst uit Lukas 18:1 aangereikt waarin Jezus oproept om vol te houden met bidden. Daaraan houd ik mij vast.

Klasien Klugkist

Deel je verhaal

Jouw verhaal

Heb jij een bijzondere aanraking van God meegemaakt, bijvoorbeeld tijdens de Pinksterconferentie? We horen het graag!

Blijf op de hoogte

Bekijk de laatste artikelen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Copyright © St. Opwekking    Alle rechten voorbehouden    Website door Aaron Media