27 augustus 2021

Septembereditie Opwekking Magazine: samen Gods liefde zichtbaar maken

De zomervakantie zit er weer op, en nu het dagelijks leven van school en werk zich weer aandient, mogen we dat met nieuwe energie doen. En om aan te sluiten bij het thema van de overheidscampagne: Alleen samenkunnen we daar Gods liefde zichtbaar maken!

Gods liefde in actie

Catharinus Doornbos doet dat door een groot bord in zijn voortuin te plaatsen met een mooie tekst. Dat leverde onlangs een bijzondere ontmoeting op. Anderen sluiten zich aan bij een van de vele gebeds­groepen op scholen die weer van start gaan. En Joyce de Jongh maakt samen met haar buurvrouw haar dorp schoon: praktisch met de zwerf­vuil­­knijper en geestelijk door hun onzichtbare wapen van gebed. Alleen samen – ook als kerk. Maar hoe ziet die er eigenlijk uit na de corona­pandemie en wat wordt het ‘nieuwe normaal’? Henk Dik en Ruben Flach delen hun waardevolle inzichten en tips. En Harry Zijlstra duikt de diepte in met een indringend artikel over bekering, vergeving en verzoening – Gods liefde aan het werk in ons leven.

Uitgelicht

Ook deze maand zetten we de schijnwerper op twee artikelen. Op de avond voor 16 september begint Jom Kippoer, de Grote Verzoendag. Voor Joden is het de belangrijkste sabbat in het jaar. Jacob Keegstra geeft inzicht hoe dit feest ook ons christenen veel te zeggen heeft. Het tweede artikel is pastoraal van aard. Het liefst laten we de coronapandemie en alles wat ermee samenhangt zo snel mogelijk achter ons. Toch is het goed om stil te staan bij wat we verloren hebben door ziekte en de maatregelen. Els Manuputtij reikt waardevolle inzichten en handvatten aan hoe we daar mee om kunnen gaan.

Laat je ook deze maand inspireren en bemoedigen! Meld je aan als vriend en ontvang het blad gratis thuis – op de mat of in je inbox. Of lees alvast de uitgelichte artikelen van deze maand:

Grote verzoendag
Rouwen

Blijf op de hoogte

Bekijk de laatste artikelen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Copyright © St. Opwekking    Alle rechten voorbehouden    Website door Aaron Media