29 april 2022

Meinummer Opwekking Magazine: op weg naar Pinksteren

Deze maand vieren we Hemelvaartsdag. Het is een prachtig Bijbelverhaal en de boodschap die erin klinkt is bemoedigend: Hij zal terugkomen en tot die tijd geeft Hij ons zijn Heilige Geest. En aansluitend vieren we Pinksteren! Natuurlijk staat deze mei-editie van Opwekking Magazine in het teken van beide feesten en gaan we onderweg naar Pinksteren – en de conferentie!

Op weg naar Pinksteren

‘Hemelvaart en wederkomst: onlosmakelijk verbonden’ – hoe dat precies zit en wat we eigenlijk vieren met Hemelvaart legt Henk Dik haarfijn uit. Met Hemelvaart begint ook een soort adventstijd: zoals de tien discipelen tien wachtten en zich in gebed voorbereidden op wat zou komen, zo kunnen ook wij ons voorbereiden op Pinksteren. Bijvoorbeeld door het videodagboek te volgen dat New Faith Network samen met Opwekking gratis aanbiedt, of door te bidden en te vasten zoals Herman Boon voorstelt.

Leven met God

Verder vind je in deze editie het getuigenis van Dietrich Bonhoeffer, een geloofsheld die zich verzette tegen het naziregime en dat met de dood moest bekopen. Een eigentijds getuigenis waarin we lezen hoe God mensen aanraakt, is van Catharinus en Muella, die tot geloof kwamen tijdens de livestream van de Pinksterconferentie 2011. Tot slot: met Pinksteren geven we een nieuw boek uit: Houd je kinderen dicht bij God. In dit nummer alvast een tipje van de sluier in een interview met de schrijfster, Natasha Crain.

Laat je ook deze maand weer inspireren en uitdagen!

Word vriend Lees artikelen

Blijf op de hoogte

Bekijk de laatste artikelen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Copyright © St. Opwekking    Alle rechten voorbehouden    Website door Aaron Media