Skip to main content
31 maart 2023

Aprileditie Opwekking Magazine in teken van Pasen

Het is Pasen! En natuurlijk staat deze eeuwenoude gebeurtenis die voorgoed ons perspectief op de eeuwigheid heeft veranderd, centraal in deze aprileditie. Naast boeiende paasartikelen staan we o.a. stil bij eeuwigheidsdenken versus maakbaarheidsdenken, het samen bereiken van je stad, en besteden we aandacht aan de Asbury Revival.

Pasen

In drie boeiende artikelen verdiepen we ons in het wonder van Pasen. Zo zien we hoe het geloof in de opstanding doorbreekt in de de levens van de discipelen – en dat strekt zich uit naar ons leven hier en nu want het graf is leeg en de Heer is opgestaan! Kees Goedhart gaat vervolgens in op de intrigerende vraag hoe ons opstandingslichaam er straks uit zal zien, en Stef Schagen werkt in zijn artikel uit hoe – met de weggerolde steen – Gods herstelprogramma begon te rollen met de opstanding van Jezus. Daarbij toont hij aan de hand van een achttal bewijzen overtuigend aan dat de opstanding een feit is, en niet zomaar een verzinsel van goedgelovige christenen.

En verder…

Op 21 april vindt de eerste Nederlandse City Movement Day plaats – een inspiratiedag voor kerken die lokale netwerken vormen in hun stad; we spraken met initiatiefnemer Hans Luttik. Sinds de coronapandemie lijden steeds meer mensen aan depressiviteit – hoe kunnen we daar als christenen en als kerk op reageren? Psychotherapeut Rens Filius laat zijn licht erover schijnen. Verder staan we stil bij het 75-jarig jubileum van de Bijbelvereniging (v/h de Nederlandse Gideons), geeft Fleur van Leeuwen (Alpha Youth en Students) tips om tieners te helpen met bidden en besteden we aandacht aan geloofsgetuige Eric Liddell. Tot slot zet Stef Schagen de gebeurtenissen rond de Asbury Revival op een rijtje en komt tot de conclusie dat het een buitengewone beweging van God is.

Daarnaast ontbreken natuurlijk ook de vaste columns niet. We wensen je veel inspiratie en leesplezier!

Word vriend Lees artikelen