Skip to main content
23 februari 2024

Toeleven naar Pasen in Opwekking Magazine maart

De dagen worden langer, de merels fluiten je ’s morgens wakker en de voorjaarsbloeiers vrolijken de tuinen en perken weer op. De lente is in aantocht! Die lichtheid en verwachting sluiten aan bij het toeleven naar Pasen: de duisternis verdwijnt en Gods licht breekt door. In deze maarteditie kijken we alvast vooruit met o.a. een studie over Jezus’ woorden “Het is volbracht” en een artikel over de opstanding en het lege graf in onze apologetiekreeks.

God ontmoeten

Maar de aanloop naar Pasen is ook een tijd van bezinning en besef dat Jezus de hoogste prijs heeft betaald. Maartje Dekens nodigt je uit tijd in je binnenkamer door te brengen: de plek waar je God ontmoet en tot inkeer komt. De overwinning van Pasen is voor vele volken echter nog onbekend: Hubrecht Smits van TWR Nederland vertelt over de missie om de 3 miljard onbereikte mensen overal ter wereld bekend te maken met het evangelie. En moslims in Nederland staan meer open voor een geloofsgesprek dan wij vaak denken. Zijn wij net zo vrijmoedig als zij om met hen over God te spreken?

En verder…

In ‘Hemelse vrijheid voor vrouwen’ laat Joël Boertjens ons aan de hand van Jezus’ geboorte, onderwijs, ontmoetingen en opstanding zien dat Jezus vrouwen een grotere vrijheid en ruimte biedt dan eeuwenlang het geval is geweest. Stef ervoer hoe vriendelijkheid een deur kan openen voor een geloofsgesprek, gewoon als je naast iemand zit in het vliegtuig. Verder mooie ervaringen tijdens lokale Pinkstervuurtjes, deel vier van onze maandelijkse serie over evangelisatiestijlen – deze keer over redengeving – en natuurlijk onze vaste rubrieken. Veel leesplezier!

Word vriend Lees artikelen