Skip to main content
26 januari 2024

Opwekking Magazine februari: maak je geloof praktisch!

De februari-editie van Opwekking Magazine biedt je tal van mogelijkheden om je geloof praktisch vorm te geven. Zo word je aangespoord door Jurjen ten Brinke om je in te zetten zodat een ander tot bloei kan komen, krijg je 5 tips hoe je eenvoudig je liefde voor Gods schepping in praktijk kan brengen en zet Henk Dik je aan het denken over Jezus’ onderwijs om de minste te zijn. Verder natuurlijk het vervolg op onze maandelijkse series over evangelisatiestijlen en apologetiek.

Leven als christen

Jezus navolgen en de wereld laten zien wie Hij is, is de kern van ons christen-zijn. Maar dat wordt op steeds meer plekken in de wereld onder druk gezet. Open Doors publiceerde onlangs haar jaarlijks Ranglijst Christenvervolging en wij spraken met directeur Maarten Dees: ‘Het geweld tegen christenen wordt steeds onbeschaamder’. In ons land hebben we nog steeds de vrijheid om over Hem te spreken, en dat is iets wat Aat (78) vrijmoedig doet. Een mooi portret van iemand die zijn geloof deelt met wie God maar op zijn pad brengt: van de diëtiste tot de mensen voor wie hij belastingaangifte doet.

En verder…

Op 20 februari is het de ‘dag van sociale gerechtigheid’ en Jurjen ten Brinke laat zien hoe een leven volgens Gods wet maximale vrijheid betekent. En in het kader van de Warme Truiendag op 2 februari staan we stil bij de vraag hoe we zorgvuldig om kunnen gaan met Gods schepping die Hij aan ons heeft toevertrouwd. Hoe kun je dat in de praktijk vormgeven? Verder gaat Wim Grandia de diepte in met een studie over Israël: ‘backstage’ is er heel wat meer aan de hand dan wat er ‘onstage’ zichtbaar is… Na 14 jaar nemen we afscheid van bestuursvoorzitter Stephen Haverkamp en verder tellen we af naar 1 februari, als de aanmelding voor de Pinksterconferentie van start gaat. Natuurlijk ontbreken ook de vaste maandelijkse columns niet. Veel leesplezier!

Word vriend Lees artikelen