Skip to main content
28 maart 2024

Opwekking Magazine april: aftellen naar Pinksteren

Na Pasen begint het aftellen naar Pinksteren pas goed! En met het aftellen neemt niet alleen de drukte op kantoor in Putten en in de polder – waar we binnenkort al van start gaan – toe, maar ook de verwachting. We lichten in deze aprileditie van Opwekking Magazine alvast een tipje van de sluier op over het programma van de komende Pinksterconferentie. Zo is er een interview met dominee Chris van Zwol, spreker op de vrijdagavond, en komen Gertrude Boon en Godwin Arhin aan het woord die tijdens de zaterdagavond­samenkomst samen zullen spreken.

Voorstellen en afscheid nemen

Om alles in goede banen te leiden tijdens de conferentie kunnen we niet zonder de steun van duizenden vrijwilligers. Onze nieuwe vrijwilligerscoördinator Rob Elbers stelt zich voor. Zoals elk jaar is Groot Nieuws Radio van de partij met Pinksteren, dit jaar onder leiding van de nieuwe directeur, Gerald van Dijk. Hij vertelt hoe hij eigenlijk onverwacht bij GNR terechtkwam. De conferentie wordt dit jaar afgesloten met een concert door InSalvation & Friends. Het is een van de laatste concerten van de band, die eerder dit jaar aangekondigd heeft te stoppen. We spraken met Jafeth en Sifra Bekx.

En verder…

Naast alle pinksterzaken gaan we natuurlijk ook verder de diepte in: wat betekent het dat we bekleed zijn met Gods kracht? Jezus bereidde zijn discipelen voor op Pinksteren, en opende hun verstand voor wie Hij werkelijk was. Dit jaar bestaat Hour of Power Nederland 25 jaar. We spraken met Jan van den Bosch, betrokken vanaf het eerste uur, en er is een bemoedigend artikel van Bobby Schuller over een hoopvolle toekomst. Verder sluiten we de serie Aanstekelijk geloof over evangelisatiestijlen af met een bijdrage over waarheid spreken, biedt Jan Heijnen een verfrissend perspectief op Bijbellezen en zijn er natuurlijk de vaste maandelijkse columns.

Word vriend Lees artikelen