Skip to main content
19 december 2023

Januarinummer Opwekking Magazine: een goed begin

We beginnen het nieuwe jaar goed met een editie van Opwekking Magazine vol hoop en verwachting. In dit januarinummer vind je inspirerende en afwisselende artikelen die je dichter bij Jezus brengen, en je aansporen en praktische handvatten geven om ook in dit nieuwe jaar enthousiast en verwachtingsvol achter Hem aan te gaan. Verder lees je boeiende artikelen over de plaats die Jeruzalem inneemt, leiderschapslessen, evangelisatiestijlen en apologetiek.

God dicht bij ons

God dicht bij ons: dat is niet alleen de boodschap van kerst, maar ook het thema van de Pinksterconferentie. Arie-Jan Mulder en Henk Stoorvogel delen hun gedachten en inzichten over wat dat ‘dichterbij’ betekent – voor ons maar ook voor de wereld om ons heen. Een nieuw jaar is ook weer hét moment voor goede (geloofs)voornemens. Hoe houd je die vol? Carina Bergman sprak erover met gedragswetenschapper Ben Tiggelaar. Verder delen we een aantal indrukwekkende verhalen hoe de zendingscollecte van de Pinksterconferentie mensen wereldwijd helpt, hoop geeft, verandert en – soms letterlijk – redt. Ook daar is God dichtbij.

En verder…

Er is geen stad ter wereld zo intens onderwerp van discussie als Jeruzalem. Ds. Kees Kant gaat aan de hand van de Bijbel in op de vraag hoe dat komt. Esther Vorsterman van Oijen schreef een artikel over het spreken van God met de bemoediging dat God ons bekwaamt als wij beschikbaar zijn. In de artikelenreeks ‘Aanstekelijk geloof’ gaat Ruben Flach in op belangeloos dienen als evangelisatiestijl, en Arjan Zantingh diept kostbare, tijdloze en bijna naadloos toepasbare leiderschapslessen uit de Bijbel op. Tot slot het derde artikel in de serie over apologetiek, deze keer van Stef Schagen.

En natuurlijk ontbreken ook de vaste maandelijkse columns niet.

Word vriend Lees artikelen