Skip to main content
24 november 2023

Geloofsgroei en toeleven naar kerst in decembernummer Opwekking Magazine

Maakten we vorige maand het thema van de Pinksterconferentie 2024 bekend, in deze decembereditie onthullen we het bijbehorende themabeeld, vol symboliek die verleden, heden en toekomst verbindt. Natuurlijk staan we als vrijwilligersorganisatie stil bij de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december, want onze vrijwilligers zijn de ruggengraat van Opwekking. En verder hebben we ook deze maand weer artikelen die inspireren, motiveren en activeren om te groeien in geloof en om op de plek waar je bent je licht te laten stralen.

Toeleven naar kerst

God openbaart zich in de Bijbel door verschillende namen die allemaal een diepe betekenis hebben, en zichtbaar worden in zijn Zoon Jezus. Richard Wilbrink schreef er een boeiend artikel over. Joyce de Jongh schreef over het lichtjesfeest Chanoeka en het licht dat overwint, en William Boné zet ons in deze adventstijd stil bij verzoening. Want dat is ten diepste de betekenis van Jezus’ komst naar deze aarde en dat God zijn kostbaarste geschenk, zijn eigen Zoon, naar een duistere wereld zonder hoop stuurde. Prachtige thema’s om in dit jaargetijde bij stil te staan.

Groeien, delen, onderbouwen

Vorige maand begonnen we aan een serie over apologetiek, uitleggen wat je gelooft. Nu het tweede deel met een bijdrage van Manuel van Dam over wie de Messias is. In het kader van een nieuwe serie over evangelisatiestijlen deze maand het eerste artikel over het bouwen van vriendschappen. Verder een duik de diepte in met een stevige en tegelijk praktische studie van Maartje Dekens over de gave van onderscheiding.

En natuurlijk ontbreken ook de vaste maandelijkse columns niet. We wensen je een mooie adventstijd!

Word vriend Lees artikelen